maanantai 12. tammikuuta 2015

Apulanta!!!

Lauantaina kerättiin kasaan oikea all-star ryhmittymä ja suunnattiin Espooseen. Eli Barona areenalle katsomaan Apulantaa Johanneksen, Annan ja Keisarin kanssa. Kyseessähän oli kahdesta jäähallikeikasta juurikin se jälkimmäinen, eli The keikka. 

Kinnunen motorsport lainasi meille riittävän penkkimäärän sisältävän ajoneuvon, joten siitä Ahtialaan iso kiitos. Itse matka sujui tietysti ilman ongelmia. Olimme ajoissa, kävimme syömässä ja löysimme perille helposti. Mukana olleilla on tietysti jokaisella oma versio tapahtuneesta, mutta tämä olkoon virallinen totuus matkasta. Itse jäähallin sisällä tunnelma oli heti tiivis ja narikasta pois päästyämme kuulin tutun äänen huutelevan minua kohden:

-Mikäs perkeleen talebaani se sieltä tulee? 

No sehän oli vanhempi metallimies Orimattilasta, joka siellä kutsui virne naamallaan entistä työtoveriaan. Kävimme siinä nopeasti läpi tämän hetken linjurin rakennuksen abc:n ja sen jälkeen suuntasimme kohden permantoa. Tai no ensin odotettiin, että muut ryhmäläiset jonottivat uudelleen narikassa, kun olivat jättäneet lippunsa takkien taskuun. Niitä kun kyseltiin vielä uudelleen vaikka sisällä jo oltiinkin. Itse vanhana kettuna olin älynnyt jättää lipun lompakkoon. Tovin seisoskelun jälkeen suuntasimme kohde permantoa ja katsastelimme hetken ylväitä lava rakenteita. Sitten anniskelu alueelle, jossa siemaisimme "halvat" harmaat, eli lonkerot. 

Itse keikkaa nyt en enempiä lähde tässä selostamaan, lyhyesti vain kuten tapana on ollut. Alku oli hieman vaisu ja yleisö jännittynyt, mutta viimeistään kolmantena kuultu Aggressio riuhtaisi tunnelman kattoon. Istumapaikoilla olleetkin nousivat seisomaan kun arvon taiteilija Wirtanen heitä hieman opasti kuinka tämän kaltaisissa massa tapahtumissa tulee käyttäytyä. Eihän siellä nyt missään perkeleen teatterissa oltu! 

Tässä pari kännykällä suoritettua harhalaukausta.












Kolmeen tuntiin mahtui kyllä paljon, mutta yhtyeen poskettoman laajasta tuotannosta johtuen jäi siltikin monta kappaletta joita allekirjoittanut olisi toivonut. Samalla taas vaikea olisi ollut lähteä setistä montaa biisiä poiskaan ottamaan. Kaiken kaikkiaan koko show kaikkine pyroineen, valoineen, Temosineen ja lennokkeineen oli aivan huikea. Uusi biisi tuli ensi esityksenä ja tuosta vedosta kuvattiin kappaleelle samalla musavideo tapatumassa. Koko keikka kuvattiin DVD:ksi, joka on todennäköisesti pakko hankkia. Aika montaa kertaa Apulannan nähneenä oli kyllä pakko äimistellä sitä kuinka hienolta bändi kuullosti. Ihmisvalio Wirtanen ei sortunut minkäänlaisiin ylitulkintoihin ja kruununa Sipe tempaisi melkolailla asiallisen rumpusoolon. Ihan ison maailman meininkiä. Toki normaali keikoista tuttu huulen heitto biisien välissä oli melko minimaalista, mutta ehkä sellainen ei tälläiseen spektaakkelin olisi sopinutkaan. Keikka oli takuu varmaa suorittamista ja olen täysin saletti, että jokainen joka paikalla oli, sai juuri sitä mitä oli tilannut. 

Eli Apulanta, kosto kaikista vuosista-tapahtumalle annan täydet 5/5!

Tuossa loppuun hieman tunnelma palaa. Laatu on huono, joten antakaa hieman sitä mistä tuossa lauletaan, eli armoa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti