lauantai 22. maaliskuuta 2014

Unelmien poikamies

Minusta on tässä vuosien saatossa käytetty leikkisästi nimityksiä, Tonttilan tavoitelluin poikamies ja unelmien poikamies. En ole ihan täysin tietoinen mistä moiset tittelit ovat lähteneet liikkeelle, mutta ymmärrän niiden ironisuuden. Unelmien poikamies on kuitenkin mielestäni hieman kyseenalainen titteli ja sitä pohdin seuraavaksi.

Jos ajattelisin asiaa hetken naisen kannalta. Eli, terminä unelmien poikamies. Millainen mies on naisen mielestä unelmallinen olemaan ja jäämään poikamieheksi? Joku väkivaltainen, päihdeongelmainen pitkäaikaistyötön joka ei omista edes luottotietoja. Tällä pähkäilyllä tahtoisin eroon tittelistä välittömästi, mutta pakko vielä tutustua aiheeseen syvemmin.

Unelmien poikamies nimellä on tehty tv-ohjelmia ihan maailmanlaajuisesti. Ja niissä ohjelmissa esiintyneet heput eivät ainakaan päälisin puolin vaikuttaneet ollenkaan edellä kuvatun kaltaisilta. Joten olisiko termi sitten vain heikko suomennos? Amerikassa ohjelma kulki tai kulkee edelleen nimellä The Bachelor. Sanankirjan ensimmäinen suomennos on kandidaatti, joka kyllä kuvastaa paremmin pointtia mitä sillä tarkoitetaan, mutta ei olisi kovin hyvä tv-ohjelman nimi. Joten tällä pohdinnalla tulen siihen loppu tulokseen, että hyväksyn termin suomennoksen.


Olen taas viettänyt aikaani Tonttilan keittiöspykologian laitoksella ja ulottanut tutkimukseni tällä kertaa 25-35 vuotiaisiin naisiin. Heidän unelmien poikamies, tai oikeammin unelmien aviomies kandidaatti on useiden galluppien ja tinkimättömän tutkimustyöni seurauksena muodostunut seuraavanlaiseksi:

-Miehen tulisi olla urheilullinen, mutta ei mielellään mikään hormoonien valtaama sali Markku. 
-Pitäisi osata rentoutua sopivasti, mutta ei olla mikään alkoholiongelmainen. 
-Tulisi olla tietysti työssä käyvä ja kohtuu tuloinen, mutta aikaa tulisi riittää myös perheelle. 
-Huumorintajuinen, mutta kykenisi keskustelemaan tarvittaessa myös henkeviä. 
-Tulisi olla riittävän komea jotta miehen kehtaa esitellä tyttökavereille. Mutta ei mikään hunks, ettei kaverit rupeavat häntä lirkuttelemaan.
-Ei saisi olla mikään riidanhaastaja, mutta tarvittaessa täytyisi olla valmis pitämään omia ja naisen puolia.


Nyt kun katselen noin teoriatasolla tuota listaa, niin väkisinkin yksi mies Tonttilasta tulee kyllä mieleen. Mutta sehän on vain teoriaa. Aivan kuten Sotshin talviolympialaisten jääkiekossa Kanada oli teoriassa niin ylivoimainen, että sen pitäisi voittaa kaikki ottelut aivan puoli valoillakin pelaten ja ottaa kultaa selkeälle erolla muihin. Hetkonen, nyt kun tarkemmin mietin niin noinhan siinä muuten kävikin... 

Unelmien poikamies, noin niin kun teoriassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti