keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Voihan vappu!

Se olisi sitten vappu ja sitä kuulema täytyisi jotenkin juhlia. Vappuhan on kansainvälinen työväen juhlapäivä. En vain oikein ymmärrä miksi sitä juhlivat valkoiset lakit ylpeinä päässään myöskin ylioppilaat. Heistähän on noin puolet opiskellut itsensä työttömiksi, ainakin jos tilastoja katselee.

Yksi vapun perinteistä Helsingissä on jonkun patsaan lakitus. En ole tapahtumaan ikinä osallistunut, mutta kai siellä jotain Opel harrastajia kokoontuu kun lakkia sovitellaan kuulemma Mantan päälle.

 Ja pakko vielä aivan surkeuden huippuna ladata tähän, jotta kurjuus maksimoituu. Huomennahan illalla tulee vappu pimiä, ihan riippumatta siitä osaako mies hommiaan.

No niin, tästä onkin hyvä lähteä sima kätköjen äärelle. Koska jollain tämä tuska on saatava pois mielestä, josta edellisten kaltaiset surkeudet kumpuaa. Pieni päivitys myös kaikkia mielettömän paljon kiinnostavaan Honda kesäkuntoon-projektiin. Sehän on nimittäin tytöt ja pojat sillä tavalla, että minä ajoin tänään aamulla sen Bike and Tuningiin säädätykseen! Kyllä, näin pääsi käymään. Eli periaatteessa pyörä on valmis, mutta käytännössä moni asia tulee vielä muuttumaan. Alku viikosta pitäisi saada Pocahontas ajoon, jos kaikki menee niin kuin on suunniteltu. Eli palaan asiaan oikein kuvien kera sitten ensi viikolla, joten koittakaa nyt vaan malttaa. Ei tämä ole helppoa minullekkaan.

Pakko on kyllä hieman kommentoida Amerikkaa kuohuttanutta uutista. Siellähän joku 38-vuotias herrasmies oli murhannut nuoren neitokaisen ja oli täten tuomittu kuolemaan. Tämä teloitus oli sitten mennyt hieman reisille. Tuo "syytön" mies oli sätkinyt aikansa ja tullut tajuihinsa hetkeksi, mutta oli sitten kuollut puoli tuntia myöhemmin kovissa kivuissa sydänkohtaukseen.

Luin netistä, että mies olisi ampunut 19-vuotiaan tytön ja haudannut sen elävältä. Mutta tuota en ihan faktaksi uskalla huudella, kun tekstin julkaisija ei ollut mikään virallinen foorumi. Enkä tähän hätään löytänyt mitään vahvistusta asialle. Mutta, jos lähtee ihan faktoista. Eli, mies on ampunut nuoren naisen ja tuomittu siitä kuolemaan. Niin onhan siinä varmasti ollut jotain muutakin häiriintynyttä toimintaa mukana, jotta siitä saa sähkötuoli komennuksen. Tosin Suomessa tuosta olisi varmasti ensikertalainen selvinnyt sakoilla. 
Kuolemantuomiosta voidaan olla montaa mieltä, tai oikeastaan vain kahta mieltä. Mutta jos sellainen on jossain osavaltiossa laillista ja sellainen tuomio on paikallisten lakipykälien mukaan tullut, niin sitä saa mitä tilaa. 
Itse hieman ihmettelin kuinka tämä teloitettu on saanut kauheasti sympatiaa ja teloitettaville vaaditaan parempaa kohtelua. Eikös tälläinen ole juurikin oikeaa kohtelua kaiken maailman piripäille ketkä raiskaavat naisia ja tappavat viattomia ihmisiä? Tuollainen puolen tunnin kouristelu vaan videolle ja kouluihin opetusvideoksi, että näin käy kun yhdyt luvatta toiseen ihmiseen tai teet puukolla pari ylimääräistä ilmanottoaukkoa ylävartaloon.

Vähän rankempaa huumoria, jos tuossa mitään huumoria edes oli. Kuten tuossa aikaisemmin taisin mainita, niin tänään taidan ottaa hieman simaa. Ihan sillälailla hillitysti ja hyvässä seurassa. Näyttää tuo aurinkokin kutsuvasti paistavan,  joten tämä jätkä lähtee nyt kyllä vaputtaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti