lauantai 24. toukokuuta 2014

Ei tehdä tästä mitään numeroa

Ihminen ei ole koskaan sinut ikänsä kanssa. Kierre lähtee heti kun oppii puhumaan. Kun miltei juuri vaipoista eroon päässeet räkänokat väittävät olevansa jo isoja poikia. 
Kun toisinaan käyn kaupungilla asioilla, olen huomioinut nyky nuorison melko rivon kielenkäytön ja sen että, tytöt alkavat meikkaamaan jo ennen kuin siirtyvät ylä-asteelle, jotta näyttäisivät vanhemmilta. Suorastaan pelottava ajatus, kun miettii millaisia setämiehiä tuolla kylillä yhtenään pyörii. 
Koko peruskoulu aika menee odottaessa täys ikäiseksi tulemista ja siinä samalla ei tajua, että elämäsi paras aika viuhuu ohitsesi ja ymmärrät sen vasta paljon myöhemmin. 
Kun täyttää 18-vuotta, luulee tietävänsä elämästä kaiken, mutta vuosi vuoden jälkeen tajuaa yhä selvemmin, että ei edelleenkään tajua mistään mitään.

Sitten noin 30 ikävuoden kohdalla ajatusmaailma kääntyykin päin vastaiseen suuntaan. Sitä yrittää epätoivoisesti näyttää nuoremmalta kuin on. Kunnes mittariin kolahtaa 40-vuotta ja voi lopettaa teeskentelyn. Ei auta kuin vetää yhteen, että millaisille perustuksille elämänsä on kasannut ja yrittää rakentaa käytettävissä olevin resurssein mahdollisimman suora seinäinen loppu elämä. Tai sitten todeta, että näin heikkoon sokkeliin ei kannata seiniä edes yritää pystyttää ja jatkaa samaa rallia katkeraan loppuun asti.

Itse kehtaan häpeilemättä myöntää, että olen jonkinlaisessa kadonneen nuoruuden metsästys vaiheessa, enkä tunnu tietävän mistään mitään, vieläkään. Ikä on kuulema vain numero. Minulla se numero on viime torstaista lähtien seuraavan vuoden ajan 30. Polveni ovat varmaankin jo lähempänä 70-vuotta, mutta ajatusmaailmani ei varmaan eroa paljoakaan 18-vuotiaan vastaavasta. Olenko siis nuori poika vanhan miehen kropassa?

Onko siis nyt jo viimeistään lopetettava parikymppisille kassaneideille pienen kaksimielisen leuan heittäminen? Ennen kuin se muuttuu säälittävän näköiseksi ja kiusalliseksi, ellei se sitä ole jo ollut. Ikäiseni daamit, jotka eivät ole ehtineet vielä hankkia jälkikasvua ovat suurelta osin hieman paniikissa. Se on nyt tai ei koskaan ja he saattavat tulkita kaltaiseni herrasmiehen jerryn heiton suoranaiseksi avioon kutsuksi. Joten tarkkana täytyy Pasin olla.

Jotain muutakin on pyörinyt mielessä kuin ikä. Aamulypsyä kuunnellassa ei voi välttyä kuulemasta Cheekin musiikkia. Hän laulaa jossain hitissään olevansa ylpeä mies, oman egonsa vanki. Mikä on kyllä ihan mielenkiintoisesti sanottu. Mietin vain, että jos vihreiden Pekka Haavisto tahtoisi yllättäen ostaa vanhan amerikkalaisvalmisteisen auton. Vaikka jonkun tyylikkään Ford Mustangin, joka kuluttaa vähintään 20 litraa bensaa sadalla kilometrillä. Hän ei voisi ostaa sellaista vaikka kuinka tahtoisi, koska hän on oman ekonsa vanki.

No tuo tuli kyllä haettua todella kaukaa, mutta menköön. Loppuun vielä muistutus, sunnuntaina kello 13:25 telkkarit auki ja nelos kanavalle. Sieltä tulee Extreme runista puolen tunnin kooste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti