keskiviikko 27. elokuuta 2014

Yksinkertainen

Ei tarvi näköjään Pasin katsella kalenterista, että millon se syksy alkaa. Sen tietää nykyään siitä, että kaikki menee päin persettä aina syksyllä. Viime syksy oli oma lukunsa jo sinällään, mutta nyt taas vituttaa niin, että veri ei kierrä. Tuossa oli jo omat sekoilut liiton rahojen saamiseksi, mutta niistä en jaksa enää vouhkata.

Kävin tuossa muutama viikko sitten Päijät-Hämeen keskussairaalassa hammaskipujen vuoksi. Heti viiden tunnin jonotuksen jälkeen pääsin sisään ja kymmenen minuutin porauksen jälkeen ulos. Lääkäri sanoi, että jos hammas jatkossa vaivaa, niin tulisi ottaa yhteyttä yksityisiin hammashoitoloihin. Pääsee nopeammin ja hinta on melkein sama.

No yllättäen hammas rupesi vaivaamaan uudestaan. Kävin eilen yksityisellä ja pienen porailun jälkeen sain 150 euron laskun. No ei siinä, jos se olisi siihen jäänyt. Lääkäri tutki lisää suutani ja oli sitä mieltä, että kolme viisaudenhammasta tulisi poistaa ja muutama reikä paikata ensi tilassa. Varovaista kustannusarviota kysellessäni ukkeli yskäisi käteensä ja totesi, että tonni ei riitä. Siis tuhat euroa!! Mikä helvetti siellä voi niin paljon maksaa?  Ei sinne mitään kultapaikkoja tarvitse tehdä.

Viime viikolla kävi kuin Pepe Willbergille visailuissa, eli hyvä putki katkesi nolosti. Nimittäin aikaisemmin pelkillä kehuilla katsastuksista läpi mennyt uskollinen kulkupelini sai hylyn leimalla. Ne jälkiasennus xenonit olivat liikaa katsurille ja kuulema yläpallonivelit olivat väljät. Laiska mies ei jaksanut niveliä itse vaihdella, vaan vein auton tutulle korjaamolle. Siellä kustannusarvio nivelten vaihdosta oli 300-400 euroa. Ajattelin, että ei paha tässä konkurssissa. 

Tänään sitten hain autoa ja maksaessani huomasin summan olevan pikkasen eri mitä oli puhe ollut, 950 euroa kiitos! Oli kuulemma tullut sellainen pikku yllätys, että pitikin tilailla juuri tähän auto malliin hieman enemmän osia kuin pelkät yläpallot. Kun niitä ei saa pelkästään, vaan pitää laittaa koko ylätukivarsi uusiksi. Tuo olikin todennäköisesti ensimmäinen Hiace jota korjasivat, että varmaan tuli joo yllätyksenä... Että kivat sulle Kilponen!

Syy tähän jatkuvaan valitukseen on tietysti se, että kevään ja kesän sain säästeltyä muutaman tonnin ylimääräistä siltä varalta, että tässä jonnekkin kouluun pääsisi. Tai olisi tuossa muutama kurssi, joista voisi olla apua työllistyä jonnekkin muualle kuin nielemään jotain helvatin lasikuitupölyä koko lopun iäkseni. Ei taida onnistua, kun nämä liitonrahat on hieman niukat ilman säästöjä.
No nyt olisi kai mentävä jonnekkin töihin, mutta kun tuo perkuleen polvi on ruvennut taas kiusaamaan, kun sitä olen lenkeillä ruvennut enemmän rasittamaan. Muutaman kilometrin se kestää juosta, mutta sitten alkaa juilia siihen malliin, että on pakko pysähtyä. Vaikka tässä olen koko kesän tunnollisesti fyssarin ohjeilla sitä yrittänyt kuntouttaa.

Yksi kaikkien aikojen hauskimpia kesiä on siis takana, nyt näyttää siltä, että kaikkien aikojen paskin syksy on edessä. Talvesta en ole varma, että tahdonko sitä edes nähdä. Toisaaltaan yksi mitä uudesta Apulannan kirjasta jäi mieleen, on Toni Wirtasen tapa muuttaa kurjuus rahaksi. Kirjan mukaan miltei kaikkia hittilevyjä on edeltänyt Wirtasen elämässä totaalisen mustat ajat, milloin mistäkin syystä. Niistä on kuitenkin syntynyt toinen toistaan parempia kappaleita ja levy kokonaisuuksia. Täytyisi vain keksiä aika perkuleen vikkelään, että miten sen itse toteuttaisi. On muuten todella hyvä kirja, suosittelen kaikille, Apulanta - Kaikki yhdestä pahasta.


Olen yksinkertainen mies ja ymmärrän kyllä, että elämässä on ylä-ja alamäkiä. Mutta en vain millään tajua miten toisinaan kaikki kaatuu päälle samaan aikaan. Tämän syksyn piti taas olla uuden alku, mutta vituiksi näyttäisi menevän kuin Jeesuksen pääsiäinen.
Olisi tuossa ollut asiaa muunmuassa Viikatteen Möysän-keikan ylistystä ja Isojanon esiintyjien kehuja. Apulanta nyt tietysti puhdisti pöydän taas kerran, mutta nyt ei nappaa yhtään enempiä kirjoitella.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti