lauantai 21. joulukuuta 2013

Suurten kysymysten äärellä

Viime yö jätti ilmoille suuren kysymyksen. Olin nimittäin käymässä juuri nukkumaan kun selaillessani kanavia tv:stä, sattui kanavaruletti pysähtymään MTV3:n kohdalle. Sieltä tuli jokin visailu ja katsoin hetken ohjelmaa. Matemaattinen tehtävä oli kyseessä ja minua jäi kovasti häiritsemään, että mikä olisi oikea vastaus. Tuli sitten katsottua sitä teko pirteää ja todella raivostuttavan kuuloista naisjuontajaa miltei kaksi tuntia. Tai juontajahan vaihtui lennosta noin kahden aikaan. Itse nukahdin jossain kohtaa ja heräsin aamulla sohvalta, kun se kirottu ohjelma oli jo loppunut. Eli en ikinä saanut tietää mikä oli oikea vastaus. Jos joku haaskasi aikaansa saman ohjelman kanssa, niin kertokaa nyt hyvät ihmiset mikä se oikea vastaus oli. Oma veikkaukseni on, että ohjelmaa ei katsonut minun ja kameramiehen lisäksi kuin muutama uniongelmainen. Olen jo harkinnut laittaa sähköpostia maikkarille, koska siinä määrin asia jäi häiritsemään. Olo on kuin Kumman Kaa TV-sarjassa, Vesa ei tajuu.

Ohjeet oli jotenkin näin: Ei saa kertoa, ei miinustaa, ei jakaa ja seassa on roomalaisia numeroita sekä arabialaisia numeroita?



Jouduin tänään vastaamaan toiseen kysymykseen johon en ollut ollenkaan valmistautunut. Väärällä vastauksella olisin saattanut tuhota pienen pojan joulun, ehkä jopa saanut hänen menettämään täysin uskon vanhempiinsa. 

Kun noin neljä vuotias poika kysyy "Miksi sinulla pukki ei ole valkoista partaa?", niin jouduin hetken katselemaan kysyvästi pojan äitiä, samalla kun hän katsoi minua vielä epätoivoisempana takaisin. Taisin kuitenkin pelastaa tilanteen viittaammalla pukin kesäpartaan ja kuinka parta värjäytyy valkoiseksi sitten aattona. Ainakin äiti pyyhkäisi hikeä otsaltaan helpottuneena, joten uskon selityksen menneen läpi.



Tonttilan kesäpartainen pukki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti