torstai 26. joulukuuta 2013

Vakavaa asiaa parisuhteista

Olen törmännyt usein parisuhteista puhuttaessa termiin, vakava parisuhde. Meillä Tonttilan keittiöspykologian laitoksella ei oikein ymmärretä termiä. Miksi ihmeessä parisuhteen tulee olla vakava? Minä ainakin kannatan humoristista parisuhdetta. Seuraavan kerran kun saan pakit lauseella "en etsi tällä hetkellä vakavaa parisuhdetta", aion todeta seuraavaa "nyt sinua arvon neiti onnisti, sillä minä olenkin humorististen parisuhteiden vankka kannattaja". 

Vai onko humoristinen parisuhde sittenkään takuu pitkään ja toimivaan suhteeseen? Tuskin, sillä eihän kahden täysin erilaisella ajattelutavalla varustetun yksilön yhteiselossa voi täysin välttyä konflikteilta. Se on varmasti kaikkien hyväksymä lähtökohta hetero pohjaisessa parisuhteessa. Kun lämmin- ja kylmäilmavirta kohtaa, tulee aina myrskyä. Enkä viittaa nyt naisen kuukautisiin. Vaan siihen kuinka naisella on omanlaisensa visio kuinka arkisia asioita tulisi toteuttaa. Ja sitten on se toinen, se oikea visio, miesten visio. Olisi kyllä sama kuin kirjoittaisin samalla oman muistopuheeni, jos jättäisin tämän tähän enkä korjaisi tuota yhtään. 

Eli, onhan naisilla oikeasti usein ihan pointtinsa tiettyjen asioiden monimutkistamisessa, mutta se harvoin aukenee meille putkiaivoille. Elämä on yksinkertaisesti liian lyhyt kaikenlaiselle turhalle ja liialliselle draamalle. Hyvä parisuhde on mielestäni tv-termillä sanottuna, draamakomediaa. Liika komiikkakin muuttuu tylsäksi ajan saatossa, mutta sopiva määrä draamaa tuo yhteiseloon syvyyttä. Toki silloin ollaan liian syvällä kun suhteessa on enemmän dramatiikkaa kuin erotiikkaa. No mutta mitä minä näistä asioista tiedän, ehkä ainoastaan sen että olen tajunnut pysyä pitkään poissa lämpimänilmavirran tieltä.

Parisuhteista tuli mieleen radioissa jo liikaakin soinut Juha Tapion kappale TSNEH. Tajusin sen syvällisemmän merkityksen tänään jo kolmatta päivää jatkuneissa kinkun piilotustalkoissa. Ei se kerro rakkaudesta naista kohtaan tai muusta hellyyttävästä parisuhde serpentiinistä. Vaan ensimmäisen kerran tykkäsin kappaleesta laulaessani sitä tänään kinkulle "Tykkään susta niin että halkeen", ja tarkoitin joka sanaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti