maanantai 19. elokuuta 2013

Äiti mä en mee enää kouluun!

Otsikon mukainen nillitys kuului joskus 2000-luvun alussa hentoisen pojan suusta. Tässä sitä nyt kuitenkin ollaan ja opetellaan alkeita journalismin saralla. Itse en kauheasti ole tähän varsinaiseen blogi touhuun tutustunut joten olisi varmaan ollut paikallaan lähteä aluksi kopioimaan ideoita muilta eli plagioimaan vai olisiko nyt kyseessä blogiointi? Tätä en kuitenkaan jaksanut tehdä vaan mennään näillä heikoilla tiedoilla joita minulla aiheesta on. Jostain se on lähdettävä ja minä lähden melko pohjalta mutta pohjalta se paksukin ponnistaa joten ei muuta kuin kohti ääretöntä ja sen yli!

Eli jos nyt jotain ensimmäisestä koulupäivästä oikein ymmärsin niin tehtäväksi tuli kirjoittaa kokemuksia ensimmäisestä koulupäivästä.

Sateen uhka oli voimakkaasti läsnä kun suoritin kulkimen valintaa ensimmäiselle koulumatkalleni. Ruosteinen polkupyöräni sai jäädä varastoon odottamaan kuivempia ilmoja ja näin ollen päätin suorittaa pienimuotoisen moottorimarssin rakkaalla autollani. Tuo uljas toverini jonka kanssa olemme käsi kädessä kokeneet niin myötä- kuin vastamäet. Kun kurvasimme parkkipaikalta peilissä näkyi vain kateellisten naapurien mutruiset suut ja yhtä mutruun meni oma suunikin kun ryhdyin pohtimaan parkkipaikkaa kaaralleni. En oikein tiennyt kauanko ensimmäinen koulupäiväni kestäisi mutta uskoin neljä tuntia riittävän ja ajoin kauppakeskus sykkeen parkkihalliin. Siellä saisi luotettava ystäväni huilata lämpöisessä ja suojassa ruikkivilta lokeilta. Käppäilin koululle jossa oli määrä oleva jonkin sortin alkuinfo.

Sisään astuessani aistin nopeasti että moni paikalla olija veikkasi minun tulleen väärään taloon. Kieltämättä epäilin sitä hetken itsekkin koska näin vain ihmisiä jotka eivät millään kykenisi keskustelemaan kanssani lapsuudesta 80-luvun Suomessa. Mutta väliäkö sillä. Alkuinfossa käsiteltiin nopeasti koulun historiaa, käytiin läpi henkilökuntaa ja soittipa siinä joku näppärä sorminen herrasmies pianoakin. En tunnistanut kappaletta mutta siitä olen varma että ei se ainakaan Kotiteollisuutta ollut. Rehtori piti innostavan ja mielenkiintoisen puheen kuinka opiskeluun ja elämään yleensä tulisi suhtautua. Sitten meidän luokkalaiset kerättiin saman pöydän ääreen ja opettajamme kertoi itsestään sekä vuoden tavoitteista. Samalla vaivihkaa kaikki vilkuilivat että minkäs näköistä veijaria istuukaan pöydän toisella puolella, muutaman kiusallisen katseen vaihdon jälkeen toljotin opettajaa. Mikä on tietysti kohteliastakin koska hän siinä meille puhui asioista joita tulisimme kokemaan ja näkemään. Sitten syötiin maittava lounas jolle annan kahdeksan pistettä ja jään odottamaan mielenkiinnolla keskiviikon kebabkiusausta. Vaikka keskiviikkona söisin tuhdin aamiaisen niin en voi välttää kiusausta.

Vatsat täynnä käppäilimme vuorikadun koululle jossa tulemme viettämään jatkossa paljon aikaa. Siellä sitten saimme tehtäväksi haastatella vieressä istuvaa henkilöä ja esitellä hänet haastattelun perusteella koko luokalle. Olipa outoa olla haastateltavana, vaikka melko itsekeskeiseksi minua on haukuttu niin silti se tuntui kummalliselta. Mutta haastatteleminen oli hauskaa, tosin huomasin että jostain syystä käteni tärisi niin paljon että hädin tuskin sain selvää omasta käsialastani. Pitäisiköhän ruveta taas juomaan kahvia vai mikä on? Muut kirjoittivat sivullisen tarinaa ja minulla vain muutama lause. Siitä ei ihan koko illan keskusteluohjelmaa saanut raavittua kasaan mutta se ei ollut ilmeisesti tarkoituskaan. Sitten kun kaikki oli suorittaneet tehtävän, opettajamme kertoi kaikkea yleishyödyllistä opintoihin liittyen. Minä siinä välissä kyselin tyhmiä ja osoitin koko luokalle kuinka nykytekniikka on ajanut auttamatta ohi pikku Pasista. Kun päivä oli ohi käppäilin käymään koulun toimistolla mutta valtaisan ruuhkan johdosta hoidan siellä vierailun joku toinen päivä. Ja se neljä tuntia ei aivan riittänyt sillä autoni oli ollut jo puoli tuntia yli aikaa ja sakon uhka leijui ilmassa. Sakkoa en kuitenkaan onneksi saanut ja kaartaessani koti parkkipaikalleni nyrpeä naamaiset naapurit olivat jälleen vastassa, minä kuitenkin hymyilin leveämmin kuin pitkään aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti