maanantai 16. syyskuuta 2013

Syksy tulee, oletko valmis?


Syksy on tunnetusti uuden alkua. Ainakin meillä synkkyydestä ammentavilla molli sävelen palvojilla. Tässä on Pasi painanut parran rintaan ja kääntänyt kasvot kohti tuulta. Ei auta jäädä paikoilleen makoilemaan. Ei myöskään jääty viikonloppuna kun Radio Rock risteily 11 starttasi Länsiterminaalista kohden Tallinnaa. Siellä esiintyi muutaman muun bändin ohessa myös kaihon lähettiläät Kouvolasta, eli Viikate-yhtye. Teille jotka ette yhtyettä tunne niin katsokaa huvikseen mitä kansa kuuntelee. Nimittäin Suomen virallisella albumlistalla Viikatteen viimeisin levy kiilasin kaiken maailman Isac Elliottien ja Erinien ohi suoraan ykköseksi. Ja samalla voittajien linjalle yhtye jatkoi myös laivalla. Keikka oli parhautta puhtaimmillaan ihan ensi soinnusta aina yhtyeen yhteis kumarrukseen saakka. Jos joku muuta väittää on yksinkertaisesti väärässä. Tuossa yksi veisu uudelta levyltä ja esittivät urhot myös kyseisen kappaleen keikallakin.



Suuressa osaa ystävä piiriäni elellään synkkiä aikoja. Nimittäin yhtiö joka minullekkin viisi ja puoli vuotta palkan maksoi on ajautunut konkurssiin. Noin 200 ihmistä joutuu keksimään muuta tekemistä arkipäiviksi kuin linjuriautojen rakentamisen. Jos jollain olisi hyvä bisenes idea niin nyt olisi tarjolla monta pätevää työntekijää Lahden seudulla.

Minä poika se ajattelin tehdä muutamia kirja tilauksia. Sain hyviä ohjeita kirjoista joilla saisin nämä toistuvat oikeinkirjoitus ongelmat kuriin. Aion ostaa myös ainakin yhden Kari Hotakaisen kirjan. En ole yhtään hänen kirjaa lukenut mutta muuten olen tykästynyt mieheen hänen tv-esiintymisten perusteella. Ja jos häntä kutsutaan kirjailija piireissä "velmuksi kielipeluriksi" niin uskon kyllä hänen kirjansa uppoavan meikäläiselle.

Syksy saa, minä en. Nimittäin ollaan kohta tulossa siihen taitteessa jolloin kesämekot liihottavat takaisin talviunille ja pipoja näkyy muidenkin kuin sekakäyttäjien päässä. Vedet kylmenevät jonka myötä satamien rannat täyttyvät veneistä ja veneet sekakäyttäjistä. Se on se ihmeellinen elämän kiertokulku kuten J-man on sen suunnitellut. Pimeys ottaa vallan valolta ja lenkkeilevä kansanosa yrittää kapinoida otsalampuin tuota mahtia vastaan, joka sulkee syliinsä tämän itsepäisen kansan. Mutta sitä syleilyä ei kestä kauaa. Talvi tulee ja yllättää jälleen autoilijat. Lumi valaisee päiviä mutta ei sekään mahda illan tullessa pimeydelle mitään. Ja ei siitä aikaakaan kun luvassa on vuoden synkin juhla.
Mutta ennen joulua ehtii tulla eteen vielä monta kirjoittamisen arvoista asiaa ja kirjoitan silti vaikka ei tulisikaan. Haaskaan siis jatkossakin teidän kaikkien kolmen lukijan aikaa.
Eli tule vaan syksy, Pasi on valmis!

1 kommentti: